Profily odborov a možnosti uplatnenia študentov
Profily odborov a možnosti uplatnenia študentov
Moderne koncipovaná výučba, ktorá zahŕňa ekonomiku, obchodnú administratívu, výpočtovú techniku, účtovníctvo, cudzie jazyky atď.. Uskutočňuje sa v dobre vybavených priestoroch SOU (odborné učebne stolovania, technológie, výpočtovej techniky, strojopisu, tovaroznalectva, aranžovania, chemické laboratóriá). Odborný výcvik sa vykonáva na pracoviskách partnerov, ktorí sa podieľajú na odbornej príprave žiakov (TESCO, Carrefour, Billa, Hotel Carlton, Hotel Bôrik, Hotel Baronka, Incheba a ďalší).Absolventi majú možnosť podľa stupňa dosiahnutého vzdelania uplatniť sa v rôznych pozíciách v obchode, spoločnom stravovaní a cestovnom ruchu.
Absolventi študijného odboru 6442 4 obchodný pracovník sa môžu uplatniť v oblasti malého a stredného podnikania, v obchodno-prevádzkových jednotkách, v administratíve. Absolventi ovládajú dva cudzie jazyky, prácu na počítači, písanie na stroji, jednoduché a podvojné účtovníctvo, základy aranžovania a právnej náuky.
Absolventi študijného odboru 6405 4 pracovník marketingu so zameraním na obchod sú schopní vykonávať odborné činnosti súvisiace s praktickým marketingom a práce, súvisiace s riadením a organizovaním obchodnej činnosti. Poznajú sortiment a vlastnosti tovaru, jeho skladovanie, ošetrenie a použitie. Ovládajú hospodársku korešpondenciu, obsluhu a využitie počítačovej techniky a základy účtovnej evidencie.
Absolventi študijného odboru 6405 4 pracovník marketingu so zameraním na cestovný ruch sú schopní vykonávať odborné činnosti súvisiace s praktickým marketingom v oblasti cestovného ruchu, hotelových a gastronomických služieb. Poznajú prírodné, historické, kultúrne a ekonomické podmienky rozvoja cestovného ruchu vo svete a na Slovensku. Poznajú základné požiadavky na založenie a prevádzku cestovnej kancelárie a podnikov cestovného ruchu.
Absolventi študijného odboru 6444 4 čašník servírka sú schopní vykonávať odborné činnosti súvisiace s praktickým riadením a organizovaním prevádzky zariadení spoločného stravovania, ovládajú zásady prípravy jednoduchých, ale aj zložitých foriem stolovania, dokážu samostatne obsluhovať zákazníkov vo všetkých typoch zariadení. Poznajú sortiment a vlastnosti tovaru a jeho skladovanie. Ovládajú hospodársku korešpondenciu a základy účtovnej evidencie s využitím výpočtovej techniky.
Absolventi študijného odboru 6445 4 kuchár sú schopní vykonávať odborné činnosti súvisiace s praktickým riadením a organizovaním prevádzky zariadení spoločného stravovania, ovládajú zásady prípravy jedál teplej a studenej kuchyne, zabezpečovanie ich expedície a servírovanie pre bežné a slávnostné príležitosti vo všetkých typoch zariadení. Poznajú sortiment a vlastnosti tovaru, jeho skladovanie a použitie. Ovládajú hospodársku korešpondenciu a základy účtovnej evidencie s využitím výpočtovej techniky.
Absolventi učebného odboru 6460 2 predavač majú teoretické a praktické vedomosti a zručnosti v samostatnom predaji tovaru, jeho prebierke, skladovaní, ošetrení, vystavovaní a aranžovaní v predajni.
Absolventi učebného odboru 6445 2 00 kuchár ovládajú prípravu jedál teplej a studenej kuchyne, diétnych pokrmov, polotovarov, nápojov, zabezpečovanie ich expedície pre servírovanie, úpravu jedál pre bežné a slávnostné príležitosti.
Absolventi učebného odboru 6444 2 00 čašník servírka samostatne obsluhujú zákazníkov vo všetkých zariadeniach spoločného stravovania.
Absolventi učebného odboru 2964 2 cukrár ovládajú teoreticky a prakticky prípravu všetkých cukrárenských výrobkov.
Absolventi učebného odboru 6451 2 aranžér ovládajú úpravu tovaru, aranžovanie výkladných skríň, úpravu predajne, inštaláciu expozícií a výstav.