Štvorročný
Štvorročné študijné odbory (s maturitou)
Štúdium v študijných odboroch trvá 4 roky, absolventi získavajú úplné stredné odborné vzdelanie s maturitou a získavajú aj výučný list. Požiadavky na uchádzačov o štúdium: Úspešné zvládnutie základnej školy s prihliadnutím na výsledky v prospechu a správaní.
Absolventi sa môžu uplatniť v oblasti malého a stredného podnikania, v obchodno-prevádzkových jednotkách, v administratíve. Absolventi ovládajú dva cudzie jazyky, prácu na počítači, písanie na stroji, jednoduché a podvojné účtovníctvo, základy aranžovania a právnej náuky.
6405 4 pracovník marketingu s možnosťou výberu:
Absolventi sú schopní vykonávať odborné činnosti súvisiace s praktickým marketingom a práce, súvisiace s riadením a organizovaním obchodnej činnosti. Poznajú sortiment a vlastnosti tovaru, jeho skladovanie, ošetrenie a použitie. Ovládajú hospodársku korešpondenciu, obsluhu a využitie počítačovej techniky a základy účtovnej evidencie.
Absolventi sú schopní vykonávať odborné činnosti súvisiace s praktickým marketingom v oblasti cestovného ruchu, hotelových a gastronomických služieb. Poznajú prírodné, historické, kultúrne a ekonomické podmienky rozvoja cestovného ruchu vo svete a na Slovensku. Poznajú základné požiadavky na založenie a prevádzku cestovnej kancelárie a podnikov cestovného ruchu.
Absolventi sú schopní vykonávať odborné činnosti súvisiace s praktickým riadením a organizovaním prevádzky zariadení spoločného stravovania, ovládajú zásady prípravy jednoduchých, ale aj zložitých foriem stolovania, dokážu samostatne obsluhovať zákazníkov vo všetkých typoch zariadení. Poznajú sortiment a vlastnosti tovaru a jeho skladovanie. Ovládajú hospodársku korešpondenciu a základy účtovnej evidencie s využitím výpočtovej techniky.
Absolventi sú schopní vykonávať odborné činnosti súvisiace s praktickým riadením a organizovaním prevádzky zariadení spoločného stravovania, ovládajú zásady prípravy jedál teplej a studenej kuchyne, zabezpečovanie ich expedície a servírovanie pre bežné a slávnostné príležitosti vo všetkých typoch zariadení. Poznajú sortiment a vlastnosti tovaru, jeho skladovanie a použitie. Ovládajú hospodársku korešpondenciu a základy účtovnej evidencie s využitím výpočtovej techniky.